недеља, 17. јул 2016.

MORAM

MORAM! KAKVA REC! BUDI LI ONA I U VAMA NEGATIVNU ENERGIJU? DRUGA REC JE SVAKAKO STRAH! A ON JE TRENUTNO SVUDA OKO NAS! RAT ,BOLEST,EKONOMSKA KRIZA....MORAM DA PRESTANEM DA SE PLASIM! MORAM! PLASIM SE DA MORAM!
Pocnite od banalnih stvari. Svanulo je jutro. Da li nesto morate? Naravno ako nista drugo morate da ustanete i odete u toalet, morate da doruckujete, a oni srecniji moraju i na  posao, fakultet, skolu...Zatim morate da se oblacite, morate u nabavku, morate da placate racune, da pripremate obroke i posle perete sudove, morate da perete i peglate ves, da pospremate stan... Da li ste zadovoljni zbog svih ovih moranja ili vas hvata panika kako cete to sve obaviti? Rec moram i strah su usko povezane zar ne? Sta ako iz nekog razloga ne mozete da uradite to sto morate? Onda vas je strah i  ispunjava nas negativna energija. Ali koliko nas zaista moze da obavi sva moranja bez ikakvog straha?
Idemo na drugu listu stvari koje morate jer vas je drustvo na to nateralo. Morate da zavrsite skolu, zaposlite se, sklopite brak i radjate decu! To su moranja koja ipak mogu da se izbegnu nekako, to su moranja  za one koji drugacije shvataju zivot. Pisala sam o tome. Mozda ljudi ipak  zele drugaciji zivot za sebe? Zato ne treba nikoga opterecivati tim moranjima. Hajde dati savet ali nikako uticati na odluke. Ovo se najvise odnosi na rodetelje. Manji pritisak koji donosi nemoranje moranja diretkno utice na strah i negativnu energiju. Ovde posti samo mala doza straha i to u dve grupe : Da li sam napravio dobar izbor i sta ce reci moja okolina? A posto su odluke i izbori pali itaj strah nestaje.
Sada idemo na najgora moranja i strahove. Sve ovo sto sam dosad pisala spada u normalan ljudski zivot. I svi ti strahovi su nekako realni i mogu se podneti ako ne predju bas sve granice ( ali to je neka druga prica). Uglavnom realan zivot radja i realne strahove. Ali nazalost dosli smo u uzasno tesku situaciju. Na sve nase strahove i moranja nadovezali su se neki nerealni strahovi koji su nam predstavljeni kao realni. Mozemo da postupimo samo na dva nacina. Da informacije kojima nas bombarduju jednostavno ignorisemo  ili da prikupljamo sve informacije i da se plasimo na vise nivoa. Ovo prvo resenje je dobro samo donekle. Ako ignorisemo price o smaku sveta, o politickim igrama, o stvarima na koje ne mozemo da uticemo ili one ne mogu da uticu na nas. Ali kako da se ne plasimo informacija o bolestima, terorizmu, nasilju, ratovima,ekonomskim krizama. To svenas direktno pogadja i te kako utice na nas zivot. Sad i tu ima jedan problem. Neke informacije o ovim temam su potpuno istinite i zaista treba imati strah od njih ( u granicama), ali neke informacije su smisljene lazi za uznemiravanje covecanstva! Tako na primer price o raznim bolestima nisu bas sve istinite, ali se nama svakako uvukao strah u kosti. Da ne ponavljam farsu oko "svinjskog gripa" nego bih samo spomenula drustvene mreze i sve medije stampane i elektronske koji svaki dan donose tekstove kako da se testirate da li imate kancer?Da se razumemo treba biti informisan ali kako ne mozete izbeci te tekstoe mahinalno krecete da se pregledate. Vremenom strah od kancera i vase moranje da se pregledate prelazi u opsesiju i vi krecete da trazite jos takvih tekstova, a vas strah i panika prevazilaze sve realne okvire. Tako i price o terorizmu jesu realne do neke tacke, a onda pocinju toliko da  vas plase da bukvalno ne smete da izadjete iz kuce. Ratovi su prica za sebe. I kad ih negde nema izmisle ih. Odusevila me ta nova tehnologija koja u program uzivo moze da ubaci slike nepostojecih ratova.  A nekako je normalno da se plasimo ratova, jer po recima iz medija oni su svugde oko nas,mogu doci i do nase zemlje! Ekonomska kriza je realna,ali je novinari tako pateticno naduvavaju da nas totalno poraze i da tek onda ne znamo sta cemo i kako cemo. Nikako ne kazem da krize nema, ja ni hleb nema da jedem od kad sam bez posla ( srecom imam decu), nego hocu da kazem da to njihovo preterivanje tera ljude u depresiju jos vecu nego sto je vec imaju. NIJEDNA VEST U NOVINAM U STVARI NIJE OPTIMISTICNA!  Svaka je gora od gore. Nasilje, monstrouzna ubistva plus nemoral na sve strane.
UDALJIH SE JA OD TEME. MORAM JE ZAISTA TESKO AKO GA NE PRETVORIMO U TREBA TO DA URADIM I U ZADOVOLJSTVO ZBOG TOGA STO MOZES DA URADIS ( ZAMISLITE BOLESNE KOJI NE MOGU MNOGO TOGA, KAO I SIROMASNE ILI  LJUDE U ZEMLJAMA GDE JE ZAISTA RAT). ZATIM STRAHOVE STROGO PODELITI NA REALNE I NEREALNE. OVE DRUGE POTPUNO IZBRISITE IZ MEMORIJE!
NADAM SE DA STE PROCITALI OVAJ TEKST IAKO NE MORATE! I DA STE SHVATILI DA INFORMACIJE MORATE STROGO DA KONTROLISETE PRE NEGO IH MEMORISETE!

Нема коментара :

Постави коментар