недеља, 24. јул 2016.

OD PEGLE DO TEGLE

OD PEGLE DO TEGLE! OD POKEMONA DO PRIJATELJA! PA ZAR BAS SVE MOZE DA SE KUPI?! IMAM ODGOVOR! MOZE! NASE DRUSTVO TAKO FUNKCIONISE, DA BI PREZIVEO NESTO MORAS DA PRODAJES, NESTO DA KUPUJES! OSNOVNI PRINCIP FUNKCIONISANJA! ZASTO SE JA ONDA IZNENADJUJEM PREDMETIMA PRODAJE ( CAK I OSOBAMA - DA LI SU POKEMONI OSOBE?)
JEDINI NACIN JE DA POKUSAM DA RAZVRSTAM ! STA SE MORA PRODAVATI I STA SE MORA KUPOVATI1
Kupovati se mora hrana, odeca, obuca, kuca, kola, elektricna i druga energija. Kupovati se mogu i usluge ( frizeri, automehanicari...). Moze se "kupovati" kultura, knjige, bioskop, pozoriste, koncerti. Moze se udovoljavati  i svom hedonizmu - kupovina arazmana za putovanja, posebni mobilni telefoni i tableti, lap topovi, tehnologija uopste i moze se kupovati recimo specificna hrana , pice, ili neobicna garderoba, ili neobican hobi ili uopste hobi.
Prodaje se naravno sve ovo gore navedeno. Prodaje se na uobicajene nacine. U trgovinama ili na internetu. Sive ekonomije je manje, prodavaca na ulicama ili skrivenih oko pijaca je sve manje na zalost. Postoje vec razradjeni Limundo i Kupindo i slicni sajtovi koji prodaju i kupuju bukvalno sve. Kod nas je moguce zaista prodavati svasta. Jedna od stvari koja mi nije jasna je prodaja recimo tegli i starih stikera ( korisceno), gumice za pomenute tegle (koriscene) , aparat za pravljenje sarmi (svega dva puta koriscen- cena 790 dinara), tekstopisac iz senke ( za ovo bas nisam sigrna da postoji u Srbiji) i slicno. Jeftinije je onda rentirati prijatelja ( rentirati kao auto) za 500 dinara po satu. Ne pise cena ali postoji i usluga "ramena za plakanje" ( ako nemas kome da se poveris) , usluga momka ili devojke na jedan dan ili nekoliko dana, osobe za mahanje na stanicma autobusa, voza i slicno.
Sve ove domisljatosti koje se koriste u ovoj strasnoj ekonomskoj krizi nisu lose. Realno , niko vas ne tera da nesto kupite ili prodate. Jedna od omiljenih mi je domisljatost coveka koji je stavio u oglase da prodaje zivu Nindza kornjacu  ne pokemona1 On je u stvari obicnoj  kornjaci zalepio na oklop dva kuhinjska noza! Pored ostalih ne dozvoljenih stvari koje ipak nadju svoje kupce u oglasima su i "ometaci" za zujalice i skdaci istih - da lopovi mogu nesmetano da kradu! Ili izuzetna domisljastost ravna Patriku i Sundjer Bobu da za stvari koje znate sta su platite kao za stvar za koju vam kazu da jeste. Za 1010 dinara covek je prodao prazan karton za jaja kao kuler za laptop! Da ne poverujes!
Strasne su prodaje organa, narkotika, oruzja,  ljudi, seksualnih usluga,raznih stvari koje su sa druge strane zakona. a opet to je jedna velika teska tema koju ja ne bih mogla da pisem jer je suvise strasno i poverovati da sve to moze da se prodaje javno. Neka prostituka je objasnila da se oglas postavlja na svakih nekoliko sati da ne bi bila uhvacena.Znaci sve se moze. Beogradom ponovo "hara" otimanje zenskih osoba svih godina. Na kako monstrouzan nacin. Dete placi na ulici ,vi mu pridjete i pokusate da pomognete tako sto cete ga odvesti kuci. Kad zazvonite proguta vas mrak jer vas unutra cekaju otimaci koji ce vas prodati ili kao "belo roblje" ili kao prinudne donore organa. Jezivo.  Doduse malo je nelogicno da dete zna tacnu adresu ponekad ima i komadic papira sa adresom u ruci, zato je savet ako zelite da pomognete zaustvite prvog policajca i predajte mu dete!
Sada da se vratimo na "ludilo" zvano pokemoni. Prvo da razgranicimo da li su oni ljudi, zivotinje uopste ziva bica? Ne bih rekla. To su crtani likovi iz sveta animiranog filma. Zasto je onda jedna veterinarska ustanova u Novom Sadu dala oglas da leci Pokemone???  Dobro, nema veze, nego za samo dvadesetak dana od kada je u Srbiji pocela euforija sa hvatanjem Pokemona osvanuli su oglasi u kojima se prodaju nalozi sa visim nivoom u igrici Pokemon Go! Dakle, ako vi ne mozete da predjete, kupite nalog i eto vas recimo na 20 nivou za samo 2.000 dinara. To je vrlo niska cena ,u drugim zemljama nalozi kostaju mnogo vise (na primer u Engleskoj 21-nivo igrice kosta impresivnih 1,500evra). U Hrvatskoj je recimo 20-ti nivo oko 90 evra i tako dalje. Spremite se! Jedan je lik presao igricu i skupio svih 142 Pokemona!!!! Naravno zabranjeno je prodavati naloge sa predjenim nivoima u ovoj igrici - Nintendo ih banuje ako vas provali.
DAKLE MASTA NEMA GRANICE! BUDITE ORIGINALNI I DAJTE OGLAS SA NAJNEVEROVATNIJOM MOGUCOM STVARI ZA PRODAJU. POKUSAJTE DA OSTANETE SA OVE STRANE ZAKONA! I NE BRINITE KUPAC CE SE POJAVITI SIGURNO ILI VISE NJIH ,ZAVISI KAKVA VAM JE IDEJA. ZATO SE PRIPREMITE I ZA USPEH!

Нема коментара :

Постави коментар