понедељак, 8. септембар 2014.

KAKO SE OSTAJE BEZ PORODICE?

KAKO SE OSTAJE BEZ PORODICE?KAKO SE OSTAJE BEZ KUCE?KAKO SE OSTAJE BEZ PLANETE? KAKO SE OSTAJE BEZ ZDRAVLJA? Odgovor na tri od ova cetiri pitanja zna Mali princ. Znamo i svi mi,ali se pravimo da ove stvari nisu pod nasom kontrolom. Mozda zdravlje ne mozemo bas da sacuvamo jer tu ima mnogo komponenti na koje zaista  ne mozemo da uticemo. Ali na zdravlje cu se vratiti kasnije. Prvo da se razumemo.Svi imamo porodicu,kucu,planetu i zdravlje.Ali se u nekom periodu svog zivota lako mozemo naci bez svega toga,  bilo pojedinacno bilo sve odjednom..Nadjemo se na zivotnoj raskrsnici i ne znamo sta cemo sa svojim zivotom.Dosadasnji vise ne mozemo  da podnesemo,novi nas plasi i svi idemo na varijantu "promena" sadasnjeg stanja DA JE TO MOGUCE VI NE BISTE NI DOSLI DO TACKE "kako dalje" i " ne mogu dalje"Sve i da promenite okolinu (kao Mali princ) da ,promenite i ljude sa kojima zivite sebe necete promeniti sve dok mislite da ste zrtva i gubitnik. To je situacija kada se gubi porodica. Jer ili si stvorio svoju porodicu ili si odlucio da zivis sam. U oba slucaja uzeo si sve "zdravo za gotovo".A porodica mora da se neguje kao crvena ruza koju Mali princ toliko voli. Ako je zapustis i zapostavis vremenom i ona tebe odbacuje. I tako ostajes svojom krivicom bez porodice.Zbog ove situacije ostajes i bez kuce.Onaj ko je vlasnik kuce cesto sebi pridaje veliku vaznost te na najmanji otpor ili nezainteresovanost  s tvoje strane moze da te  izbaci na ulicu.Tako se bez kuce ostaje mnogo lakse nego bez porodice jer kuca je nesto materijalno, a porodicu odrzava ljubav sve do zadnjeg momenta.Bez planete se najlakse ostaje jer je svako od nas totalno zanemaruje. Jednog dana uzvratice udarac a ti ces kao i u prethodna dva slucaja biti jedini krivac sto si isteran i sa planete.Zdravlje ne moze da se predvidi,mozes da zivis zdravo ali da te neki gen nasledjen od predaka bez upozorenja ostavi bez zdravlja. I tu zaista ne mozes nista. A ostati bez zdravlja je teze i strasnije od svih pomenutih stvari na koje si mogao da utices ali iz nekog razloga nisi. Na zdravlje mozes da utices ali ne potpuno i to je potpuno zastrasujuce. O tome bi trebali da mislimo pre nego sto sebe svrstamo u kategoriju zrtvi i gubitnika. Dokle god nas zdravlje sluzi mi smo pobednici jedino tad. A dokle god ne uzmemo zivot u ruke i ne upravljamo njime mi cemo gubiti,porodicu,kucu i planetu.
SJAJAN JE EGZEPERI I OVA KNJIGA JE VANVREMENSKA. TAKO DA OVAJ PUT NEMAM NISTA DA DODAM NA TEMU BUDUCNOST I PROSLOST. SVE OVO SE DOGADJA SVAKOG DANA ,SVAKOG VREMENA,SVAKOG PROSTORA.
PROCITAJTE I POKUSAJTE DA RAZUMETE JER MALI PRINC NIKAKO NIJE DECIJA KNJIGA A RUZA I LISICA I SVA PISCEVA RAZMISLJANJA MOZDA VAM POMOGNU U ODLUKAMA ZA POBEDU!!!

Нема коментара :

Постави коментар