субота, 20. септембар 2014.

VUKOVI

IMA U NASOJ SRBIJI VUKOVA KOJI SU IMALI PRECA POSLA NEGO DA SE SLADE CRVENKAPOM I  NJENOM BAKOM. ILI MIRNIM BELIM OVCICAMA I ROZE PRASICIMA.IMA VUKOVA I VUKOVA. Vuk kao izuzetna zivotinja koja vodi racuna o redu i zivotu  unutar svog copora. I Vuk kao ime koje je nekad davano da uplasi "zle sile" ,a u novije vreme jednostavno je u trendu.Nekako se divim i jednim i drugim vukovima.Pisala sam o coveku koji je ostavio zivot ljudi i otisao u copor vukova. Pokazavsi da ih je dostojan oni su ga prihvatili kao svoga. VUK BOJOVIC( KOJI JE NAZALOST 17.SEPTEMBRA PREMINUO) 28 GODINA JE BIO DEO COPORA.Doduse on nije izabrao jednu vrstu. Njegovu ljubav osetile su sve zivotinje u Beogradskom ZOOLOSKOM VRTU.Posebnu paznju (ali ne u nekom smislu favorizovanja) poklanjao je belim zivotinjama za koje je govorio da su simbol Beograda.Covek koga su zivotinje prihvatile kao svoga jer su osecale njegovu iskrenu ljubav i brigu za njih.Borio se kao "vuk' da napravi izuzetnu Oazu mira -VRT DOBRE NADE  mesto koje je svojim mirom,lepotom i nadom sluzilo kao mesto na koje ides da "napunis baterije".Vuk Rsumovic,reziser koji je napravio izuzetan fillm "Nicije dete" i osvojio nagrade po citavoj Evropi. I to je jedan izuzetan covek koji je pod okriljem svog oca Ljubivoja Rsumovica od pisca,glumca (Fazoni i Fore decija emisija) sazreo do vrsnog rezisera zahvaljujuci tome sto ima sposobnost "prepoznavanja" stvari.Vuk Kostic,licno meni jedan od onih glumaca koje krasi ona izuzetna sposobnost da te nasmeju i kad nista ne govore. Njegov izraz lica, gluma i moc transformacije su izuzetni .Recimo u filmu Mala nocna muzika...
Buducnost. Nesto se mislim da cemo posle kataklizme koja nas ocekuje mozda ponovo ziveti u coporu. Sto i nije lose obzirom kako je copor dobro organizovan. Kao vukovi ili kao hijene videcemo.Bice verovatno jos Vukova (ako se ne izgubi moda davanja tog imena).A posto ono donosi svom nosiocu neke sposobnosti koje drugi nemaju bice i poznatih Vukova.
Proslost. Vuk Karadzic je meni prvi poznati Vuk koji je dokazao da to ime pobedjuje i 'zle sile' ali daje i te posebne  MOGUCNOSTI DA SE USPE U ONOME CIME SE BAVIS. Svi znamo ko je bio Vuk Karadzic,a ne dokazanu krivicu Vuka Brankovica necu iskoristiti da ga ne spomenem.(Istina se izgubila kroz vekove ali njegovo ime makar i u negativnom kontekstu nije)Vuk Mandusic u cijim je rukama svaka puska ubojita .Mnogo je junaka bilo sa tim imenom,Vukove kao divlje zivotinje koje mi se mnogo svidjaju jer zive u Srbiji  (gde bih ja mogla da vidim lava i kamilu osim u Zoovrtu.?) mogu da sretnem i na Urjaku (planini kod Arilja) Mozda se i zove po Kurjaku (pa se k negde izgubilo?).Moj teca je 77 godine u basti nasao mladunce koje je dugo zivelo kod njega,postalo veliki vuk,bio privrzen teci ali ostale je vrlo podozrivo posmatrao.Nije nikoga napao ali smo se svi njega plasili.
TOLIKO O MOJOJ OMILJENOJ TEMI VUKOVIMA!

Нема коментара :

Постави коментар