четвртак, 4. септембар 2014.

PARAZITI

PARAZITI. UZASNA ,MALA,DOSADNA CAK I OPASNA STVORENJA. I kad bi nekome rekli da gaji parazita ne bi vam poverovao. Ne,ne bih ja o pravim jer su bas gadni. Mada svi znamo da u prirodi sve ima svoje mesto i razlog za postojanje,cak i paraziti. Ja bih i ovim sto zive sa nama ,a mi ih trpimo,pazimo,mazimo i zamislite -volimo.Jer oni su status "parazita " podigli na najvisi nivo pa su punopravni clanovi porodica i citavog drustva.Najcesce zrtva nije ni svesna jer su "paraziti" najbolji ako su vezu zasnovali na ljubavi. A ljubav je osecanje gde razum slabo koristimo.I tako "zrtva" zarad i u ime ljubavi dopusta da bude iskoriscena  od materijalnog dela( gde parazit naravno ne zaradjuje) do sindroma totalnog opustanja u kome "mora' da zadovolji sve potrebe svog "parazita" ZA UZVRAT NE PRUZAJU NI NAJMANJU POMOC ILI NE DAJ BOZE ZAHVALNOST.Tako se partnerski odnos pretvara u onaj drug najzastupljeniji parazitski odnos ,odnos majka-dete.Znam i ja to imam i sama kao kvocka bdim nad 26-to godisnjim i 21-vo godisnjim sinovima i 22-dvo godisnjom i 17-to godisnjim cerkama. Sem ove poslednje svi imaju zavrsene skole ,al ne rade.Cekaju da majka zaradi,nabavi i spremi rucak, plati racune i skolovanje za najmladju cerku. Ali meni nekad to smeta a u vecini slucajeva majcinska ljubav pobedjuje i u njima nikako ne vidim "parazite".Narocito  kad me grle i ljube  i zovu "majcice".Zatim jos jedna vrsta parazita vrlo je zastupljena u nasem drustvu. Oni koji su na "malom polozaju" ali ipak nekom polozaju i koji uvek nadju zrtve da rade umesto njih,a onda se hvale "svojom uspesima' Da napomenem da nemaju ni trunke kajanja ,a kamoli zahvalnosti.Pomenula bi  i ove "starlete " sta god to bilo koje zive od novca koje zaradjuju samim pojavljivanjem u tabloidima?!.One predstavljaju po mom misljenju najgoru vrstu parazita jer u njihovom iskoriscavanju jedini cilj i smisao je novac. Kakva ljubav i kakva veza?! I MORAM IAKO NE VOLIM DA SPOMENEM POLITICARE. Njihovo iskoriscavanje naroda je potpuni presedan cak i u "carstvu parazita" jer od naroda ne uzimaju samo onoliko koliko im je potrebno da zadovolje svoj zivot kao prethodno pomenuti. Oni uzimaju (ni sama ne znam kako mnogo vise nego sto narod ima).Njihov apetit je ogroman.Mada mora im se priznati da mi sami "gutamo" iste lazi i sami dopustamo da nam "piju krv".
Buducnost. Pa sad. Da zamislim robota parazita malo je tesko.Mada kad vec uzimaju nasu inteligenciju  mozda savladaju i ovu izuzetnu vestinu parazitarenja.
Proslost.Bilo je 'parazita' oduvek .Ali nekako je bilo drugacije. Zene su tada bile u manjem broju zaposlene i  nikako nisu mogle biti svrstane u 'parazite" jer je njihov status u braku bio odredjen obicajima. Ona radja i cuva decu i vodi brigu o domacinstvu. On donosi novac i ima ulogu onog koji se u kuci pita za sve. Naravno to je bilo drugo vreme jer se vec unapred znalo za takav odnos i bio je prihvatan sa obe strane potpuno bez nekih lazi i obmana.A sto se tice dece. Deca su odmah posle zavrsene skole odlazila od kuce jer su imala posao i osamostaljivala se. A, ono da je bilo "parazita" , istina je,ali mnogo manje i mnogo drugacije nego danas. Sa mnogo manje lazi,obmana,prevara,zabluda.

Нема коментара :

Постави коментар