петак, 19. септембар 2014.

AMERIKA STREPI

AMERIKA STREPI. OBAMA JE PRIZNAO DA NIJE BOG.NESTO NE MOZE DA STAVI POD KOMTROLU.VIRUS EBOLE. Za sada je umrlo preko 2.400 ljudi u Zapadnoj Africi.Naucnici (citaj Amerikanci)imaju vakcinu koja doduse nije potpuno ispitana,ali virus se potpuno oteo kontroli. Obama moli da se ucini sve pre nego sto oboli stotine i stotine hiljada ljudi.Dramaticno.Ali ja ne mogu da se otmem jednom utisku .Zar covek nije preuzeo ulogu Boga? Tera DNK da radi kao komjuter,mutira gene ne bi li "iscupao' vecnu mladost.A jedan virus ne moze da zaustavi iako su ga bas oni "slucajno " pustili iz svojih labaratorija u kojima ih cuvaju kao kucne ljubimce.Kuga, spanska groznica, guba,velike boginje,sida i virusi spektra A i H i naravno ebola.Pa ih onda puste u Zapadnu Afriku odakle su prvo uzimali robove, a sada na tim ljudima ispituju dejstva smrtonosnih virusa..MOJ POST O BUMERANGU TO  objasnjava.
Buducnost. Globalizacija ce omoguciti da svi budemo poligon za igrice svih vrsta. Sto ratnih, sto epidemiolosskih..Mozda je to jos jedan razlog zbog cega ubrzano radimo na kolonizaciji Marsa. Ali ako je to zaista realno(ja sam dosta skepticna u vezi toga) onda u redu. Sta ako je nemoguce na ovom stepenu evolucije coveka "zapatiti" iste ovakve ljude na drugoj planeti?
Proslost. Nismo imali ovakvih briga. U nasim krajevima imali smo samo "velike boginje" sa kojima smo se izborili uz ne prevelike zrtve(mada ni njih nije trebalo da bude). Ovi gripovi iz zadnjih 15-tak godina kao pticiji i svinjski  tipa A i H sirokog spektra nekako su kod nas najvise izazivali paniku. Ali u daljoj proslosti je bilo strasno. I tako je XX vek doneo lekove za mnoge bolesti. Licno sam cula za sarlah da je iskorenjen u krizi 93-ce kad je moje dete imalo upravo to. Mada uvek nesto kritikujem ali zaista je covek u proslom veku nasao nacina da se izbori sa mnogim biolestima i produzi vek. Plasim se i to veoma opravdano da ce  XXI VEK BIRI POTPUNO OBRNUT. VRATICE  SE MNOGE ISKORENJENE BOLESTI ('DOBRO' CUVANIH U LABARATORIJAMA) A    BICE I NOVIH SVEZE 'IZMIKSANIH ' JER NAUCNICI VOLE DA SE 'IGRAJU" A LEKOVA NECE BITI!!!!
NEKA NAM BOG BUDE U POMOCI KO GOD JE OVIH DANA BOG!!!  JER JE SMRT OD EBOLE VRLO VRLO STRASNA SMRT.

Нема коментара :

Постави коментар