понедељак, 1. септембар 2014.

KOJI JE VAS STATUS?

KOJI JE VAS STATUS? Prosto pitanje, ali da li znate da je odgovor nemoguc bez podpitanja. Uopsteno  status znaci vas polozaj u odnosu na nesto. Tako da podpitanje opisuje na sta se odnosi vas stasus.Da krenemo redom. Sta odredjuje svakog coveka? Status u porodici. Da li si u braku ili vezi ili slobodan ?Zatim imas status  punopravnog clanstva u svojoj uzoj i siroj porodici. A naravno imas i svoj status na Fejsbuku sto ti daje mogucnost da pobegnes od krutih podela i napravis totalno mastovit status. Sledece . Skola i posao. Ako ides u skolu ili imas status 'strebera" ili status "kul " face.A na poslu mozes imati statius moci ili "potrcka".Zatim u drustvu mogu da te svrstaju u neku manjinu zbog seksualnog opredeljenja pa imas "privilegovan" status ili si manjina zbog nacionalne pripadnosti. Zatim imamo status azilanata, emeigranata i iimigranata.Ne bih zanemarila ni statuse  u okviru zanimanja (vrste doktora na primer),zatim u sportu od podmladka,juniora do seniora ili u opredeljenju za posao status "slobodnog ' umetnika.
Verovatno nisam ni navela sve nase statuse,ali mi se jako svidela tema kad na obicno pitanje ima bujica odgovora.
Buducnost. Nece se vise popunjavati beskonacni obrasci na kojima te u vezi statusa pitajnu oko 50-tak pitanja da bi odredili - ko si? Jednostavno u licnom cipu bice sve i samo ce vas "ocitati'.Vrlo efikasno.Medjutim realno to mi se svidja jer  u mnogome smanjuje ovu obimnu "papirologiju" za sve sto treba da popunis kad hoces da se zaposlis, upises u skolu ili ides na kliniku( kad se vencavas,kupujes,stan i ostalo).
Proslost. Nismo imali toliki spektar izbora pri popunjavanju raznih "drzavnih papira".Znalo se: ime,prezime,datum i mesto rodjenja, strucna sprema i bracno stanje. To su bile odrednice u sagledavanju neke osobe. Rec statusni simbol i status starlete,kao ni status na Fejsbuku nije ni postojao. Mozda sad  kad hgledam sa ove tacke gledista,mozda su ipak bili potrebni svi ovi statusu da bi bolje prikazali neko ljudsko bice. Jer se ljudsko bice sastoji od toliko mnogo komponenti.
DOBRI SU STATUSI. PA AKO DANAS NA PRVI DAN SKOLE JOS UVEK IMATE VREMENA ILI CITATE OVAJ BLOG NA POSLU PROBAJTE DA ODREDITE SVOJ STATUS!!!

Нема коментара :

Постави коментар