субота, 27. септембар 2014.

ENERGIJA I STRES

ENERGIJA I STRES SU NARAVNO POVEZANI JER I POZITIVNA I NEGATIVNA ENERGIJA MOGU DA IZAZOVU STRES.Stres nam skracuje zivot. A mi smo sada svi svojim nacinom zivota pod stresom. I crpemo energiju iz organizma nekad i preko granica.Energija je (to znamo jos od osnovne skole) nesto sto pokrece i nas i sve oko nas.Mi svoju obnavljamo hranom i snom ,za masine i kompjutere imamo razna goriva i elektricnu energiju. Masine i kompjuteri srecom ne mogu da dozive stres sem kad im padne sistem u nedostatku energije. A mi svoju trosimo li trosimo i sve manje uspevamo da je dopunimo. Nas nacin zivota je izmakao kontroli. Koju energiju treba da posedujes ako si recimo zena 30-tih godina, radis kod privatnika,imas muza i dvoje ili vise dece? Energiju Betmena i Supermena sa dodatkom Zene -Macke.Ne, nije feministicki blog. Moje vidjenje zivota ljudi u XXI veku podrazumeva i muskarce koji u mojoj ulici masovno ne rade, a oni koji rade,rade 12 ili 14 sati i moraju da nadju energiju za zenu i decu.Pa zasto onda cinimo stvar jos gorom?Zasto na energiju dodajemo bes i krecemo u bezrazlozne svadje i punimo sebe i druge negativnom energijom sto definitivno dovodi do stresa?.Zar ne bi ono malo energije koja nam ostaje posle iscrpljujuceg radnog dana bolje i lepse upotrebili odmorom i paznjom u krugu porodice?Taj bes koji zasluzuje i vise od jednog bloga najveci je nas neprijatelj.Znam svi smo besni sto nam zivot izmice kontroli,ali energija kod coveka iipak je potrosni materijal. Ne treba preterivati pa na energiju neopravdano budziti adrenalin,srecu radost jer i to moze dovesti do stresa. Treba biti gospodar svoje energije i ne prelaziti granice utroska ni u jednom smeru.Kako ne mogu da odolim citajuci razne stvari po internetu tako sam uz ovaj blog o stresu i energiji prosto duzna jos jedan komentar. Elitne jedinice zandarmerije koriste sprej za pojacavanje stresa radi obuke. Sta da kazem. Momci posle te obuke izgledaju previse "iscedjeno" i psihicki i fizicki. .Srecom mi nismo na toj obuci,ali ni mi nismo daleko od toga i to bez spreja.
Buducnost. Eto nama jos jedne teme gde je buducnost mnogo lepsa nego sadasnjost. Vreme stresa i prekomernog trosenja energije ce proci .Kako cemo izgubiti i osecanja zivecemo krajnje opusteno. Sto znaci .Manje energije za posao (roboti i masine zamenice ljudi),manje stresa jer necemo biti osetljivi na to sto ne mozemo da postignemo da odradimo posao.Potpuna opustencija. Pa dobro! Mada silno me kopka kako cemo tako da funkcionisemo, ali deluje dobro,vrlo dobro.
Proslost.Zivot nekada nije zahtevao od nas ovaj tempo.Pa smo za 24 sata mogli da budemo uspesni i na poslovnom i na privatnom planu. Pritom nismo osecali ovakav pad energije. Imali smo je dosta i za hobije i slobodno vreme u prirodi gde smo obnavljali energiju.
ZAKLJUCAK. ZIVIMO U POGRESNO DOBA. SADASNJOST KOJA U STVARI I NE POSTOJI JER JE SAMO TRENUTAK IZMEDJU PROSLOSTI I BUDUCNOSTI MELJE NAS NA NAJBRUTALNIJI NACIN. OVOLIKO STRESA I GUBITKA ENERGIJE NIKAD NIJE BILO NITI CE BITI!!!!

Нема коментара :

Постави коментар